Hieronta

Hieronta on tavoitteellinen hoitotapahtuma, missä hieroja eri tekniikoiden avulla pyrkii edistämään ja rauhoittamaan asiakkaan eri kudosten toimintoja.

 

Hierontatyylejä ovat mm. klassinen hieronta, urheiluhieronta ja mobilisoiva hieronta. Käytettyjä tekniikoita ovat mm. venytys, siveleminen, painelu ja puristelu eri voimakkuuksilla, eri suuntiin ja eri rytmein.

 

Hieronta vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa rentouttaen, vähentäen kipua ja huoltaen lihaksia. 

 

Pidä kehostasi huolta, huolla kehoasi. 

Teippaus, kinesioteippaus

Teippaus on hieronnassa jo pitkään käytetty apukeino. Teippauksella pyritään  tasapainottamaan niveliä ja keventämään sekä ohjaamaan nivelten ja lihasten kuormitusta.

Lisäksi sillä voidaan esimerkiksi parantaa asentoa. Kinesioteippauksessa hyödynnetään kinesioteipin ihon kaltaisia ominaisuuksia. Teipin palautuva elastisuus on samanlainen kuin iholla, noin 30–40 %. Teippiä voidaan pitää paikallaan/iholla parikin viikkoa, se kestää suihkussa käyntiä, uimista ja saunomista. Materiaali on puuvillaa ja käytettävä liima on akryylipohjainen. Kinesioteipin aiheuttamat allergiset reaktiot ovat harvinaisia. Kinesioteippausta käytetään parantamaan urheilusuorituksia mm.

  • jalkapallossa
  • pyöräilyssä
  • golfissa

Teippauksen vaikutus saadaan hoitotilanteessa useimmiten välittömästi.

Valittu teippaustekniikka perustuu potilaan/asiakkaan huolelliseen alkututkimukseen.

..