Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä, sekä 
Havaijilla. Kiviä on käytetty puhdistushoidoissa, kiputilojen hoidossa 
ja hermostollisten ongelmien hoidossa.

Kuumakivihieronta tehdään käyttämällä eri kokoisia kuumassa vedessä lämmitettyjä luonnon hiomia basalttikiviä. Basalttikivet sitovat lämpöä hyvin ja luovuttavat sitä hitaasti. Kivi tuntuu sileältä ja väliaineena käytetyn öljyn kanssa liukuvat pehmeästi pitkin ihoa. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin ja kuumakivihieronta onkin yksi parhaista lihasjännityksen laukaisijoista.

Lämpöhoito lievittää kipua, tehostaa veren- ja lymfakiertoa, rentouttaa lihaksia ja lisää sidekudoksen elastisuutta sekä rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa. Hieronnan ja kivien lämmön yhteisvaikutuksesta hoito on syvärentouttava.

Kenelle suosittelen kuumakiviherontaa? Ihan kaikille hemmottelua, hyvääoloa, rentoutusta kaipaavalle. Mutta myös esim. lihasjumeista kärsiville tämä on tehokas hoito. Kuumakivihieronnan aikana veri- ja imunestekierto lisääntyy, aineenvaihdunta tehostuu. Hieronta tasapainottaa hermoston toimintaa, laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä ja parantaa koko elimistön yhteistoimintaa.

Kenelle kuumakivihieronta ei sovi? Yleisohjeena, jos klassinen hieronta sopii sinulle, niin myös kuumakivihieronta yleensä sopii. Mutta jos kärsit tuntopuutoksista, diabeteksestä, sydänsairaudesta, suonikohjuista tai jos sinulla on hyvin ohut iho, kerrothan minulle näistä "ongelmista", jotta voin ottaa nämä huomioon hoidon aikana.

Hoidon/hieronnan jälkeen on hyvä juoda runsaasti vettä!

Kuumakivihieronta on ihanteellinen 
hoitomuoto rentoutusta kaipaavalle, mutta on paljon muutakin kuin pelkkä
hemmotteluhoito. Kokeile!

Jaa tämä sivu